
סרן גלעד בלחסן ז"ל
גלעד בנם הבכור של מרים ואליהו נולד ביום שני, כ"ב בחשוון תשל"ח (3.11.1977) בעיר צפת. כשפרצה מלחמת לבנון השנייה בקיץ 2006, גלעד התמחה במשרד רואי חשבון והחליט להתנדב לצבא. גלעד והגדוד שלו גויסו ב30 ביולי והוא הרגיש שנפלה בחלקו הזכות להגן על ארץ ישראל. ביום י"ד באב תשס"ו (8.8.2006) גלעד נפל בקרב בדרום לבנון.
גלעד היה סגן במילואים סגן מפקד פלוגת חיל הרגלים עם גלעד נפל אחד מחייליו הצעירים סמל ראשון יאלאו.
גלעד הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בכרמיאל והוא הותיר אחריו את הוריו מרים ז"ל ואליהו שיבדל לחיים ארוכים ואת אחיו בנימין, זהר, לירון ונטלי.
אביו של גלעד מספר על המנה שאהב, גלעד היה מגיע רעב ועם חשק גדול לטעום מהקציצות, הוא היה לוקח קציצה מהסיר ואז היה נושק לאמו מרים זיכרונה לברכה ומלכלך אותה עם הקציצה וזה היה בשבילו כמו חיבוק וחום של אמא.
קציצות עם תחתיות ארטישוק
מצרכים:
לקציצות-
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
1/4 כוס עלי כרפס קצוצים
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור דק
כף שמן
פירורי לחם
לרוטב-
1 בצל חתוך לקוביות
3 גבעולים של סלרי קצוצים
חצי שקית פולים/ אפונה קפואים
רבע כפית פלפל לבן
כף מרק עוף
פלפל גרוס
2 כוסות מים
תחתיות ארטישוק
הכנה:
קציצות – מערבבים את כל החומרים יוצרים קציצות ומניחים בתוך תחתיות הארטישוק
רוטב – בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים עלים וגבעולים של סלרי, מוסיפים פולים או אפונה ומתבלים, כשהכל חם מניחים את התחתיות על הסלרי והאפונה בצורה מסודרת אחד ליד השני. ויוצקים מעל בזהירות 2 כוסות מים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית כחצי שעה, לשים לב שהמים לא יגמרו.