
סמל ראשון אלכס (אלצ'קו) אסף ז"ל
בן הלנה ואלכסנדר יגושין. גדל בבית ציפי ומאיר אסף. נולד ביום ה' בחשוון תשמ"ה (31.10.1984) בקייב שבאוקראינה.
בחודש ספטמבר 1992, כשמלאו לאלכס שש שנים וחצי, הוא עלה לארץ. אלכס שהה בכפר חב"ד ארבע שנים וחצי, עד בואה של אמו לישראל. בשל בעיות שונות של אמו נמסר אלכס על-ידי שירותי הרווחה למשפחת אומנה בכרמיאל. אלכס התקבל במשפחת אסף באהבה גדולה ובחום שהיה חסר לו באחת-עשרה שנותיו הראשונות; כבר בימים הראשונים לשהותו בביתו החדש ביקש לכנות את הוריו המאמצים "אבא" ו"אימא" והתייחס לאחיו החדשים - תומר, צביקה, גל ושמרית - כאחים לכל דבר, והיה להם לאח אהוב. אלכס היה נער חייכן ונמרץ, שהתנשא לגובה של כמעט שני מטרים, ובלט כאדם בעל ערכים ולב רחב וחם. מוכן היה לעזור לכל אחד ובכל עת, להשקיע ולעשות למען הזולת.
בסוף חודש יולי 2004 התגייס אלכס לצה"ל, הוצב בגדוד "רותם" בחטיבת גבעתי והחל את מסלול הכשרתו כלוחם בחטיבה. את הטירונות והמסלול סיים כחייל מצטיין, נשלח לקורס מפקדי כיתות והיה למפקד בצה"ל.
בקרב מפקדיו ופקודיו נחשב אלכס כאדם משכמו ומעלה; כמפקד היווה דוגמה אישית וחייליו כינו אותו "האבא שלנו". לכל מבצע התנדב ראשון וביצע את המטלות לשביעות-רצונם של מפקדיו. גם למבצע האחרון, שבו קיפד את חייו, התנדב לצאת אף שלא נדרש לכך.
אלכס נפל בקרב במלחמת לבנון השנייה ביום כ"ט באב תשס"ו (23.8.2006).
אלכס היה בן עשרים-ושתיים בנופלו. הוא הובא למנוחת-עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בכרמיאל. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל-ראשון.
אלכס תמיד העדיף שניצל וצ'יפס ובכל הזדמנות הוריו המאמצים הכינו לו את המנה.
שניצל
החומרים (ל-4 מנות):
חצי קילו חזה עוף, פרוס
ביצה
1 כף חרדל (עם גרגרים או בלי)
1 כף רוטב סויה (לא חובה)
חצי כפית מלח (אם משתמשים בסויה לא צריך מלח)
חצי כפית פלפל שחור
1 כוס פירורי לחם (איזה סוג שרוצים, אפשר לשלב)
אופן ההכנה:
1. שוטפים את חזה העוף ומייבשים היטב בנייר סופג.
2. טורפים בצלחת עמוקה ורחבה ביצה, חרדל, סויה (או מלח) ופלפל שחור. מכניסים פנימה כמה שניצלים שנכנסים (3-4 קטנים או 2 גדולים). משטחים את פירורי הלחם בצלחת רחבה ושטוחה.
3. מסדרים את הצלחות לצד הכיריים כך שהסדר משמאל לימין יהיה: ביצה, פירורים, מחבת. שמאליים יכולים לסדר הפוך.
4. מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1 ס"מ, על להבה בינונית.
5. בעזרת יד שמאל או בעזרת מזלג, מעבירים שניצל אחד מן ביצה אל הפירורים. בעזרת יד ימין עורמים פירורים על השניצל. מהדקים, הופכים וחוזרים על הפעולה. מניחים בצד הצלחת ומכינים עוד אחד או שניים שייכנסו יחד למחבת.
6. טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות – טמפרטורת השמן נכונה. אם יש השתוללות והשפרצות – השמן חם מדי. אם לא קורה כלום – השמן קר מדי.
7. מכניסים למחבת שניים או שלושה שניצלים (תלוי בגודל) ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות, עד שהשניצל זהוב-שחום. אם הוא משחים מהר מדי, מנמיכים את האש.
8. הופכים את השניצלים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
9. מוציאים ומעבירים לנייר סופג עד שערמת השניצלים מוכנה, ומגישים.
למיטיבי לכת:
* אפשר לתבל את הביצה בכל תבלין שעולה על דעתכם: פפריקה, כמון, חוואייג', כורכום, שום גבישי ועוד.
- פירורי הלחם יקבלו בברכה תוספות כמו שומשום, מעט קצח, מעט עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.