סגן דוד חן (דודו) כהן ז"ל

בן תמר ויצחק. נולד בכרמיאל ביום כ"ב באלול תשל"ט 14/9/1979

דודו אהב את הרגשת המרחב והשלווה והחופש שהמדבר נותן, ואנו בטוחים שהשקט והעוצמה שהמדבר מעביר לאנשים עזרו לו לגבש את האישיות המאוד מיוחדת שלו. נתנו לו את הכוח הפנימי השקט, הרוגע והרצון לשלמות לצד שובבות ושמחת חיים שהוא הצליח לשלב ביניהם בצורה כל כך יפה ומכובדת." בתיכון הכיר את חופית, שהיתה לחברתו האהובה לאורך כל שירותו הצבאי.

בחודש מרס 1998 התגייס לצה"ל, לחטיבת הנח"ל. דודו סיים טירונות כחניך מצטיין פלוגתי..

דודו עשה את רוב שירותו הצבאי בלבנון. בסוף שנת 2000 נשלח עם חייליו לאזור בית לחם נפל בקרב באל-חאדר. כוח שהיה במארב נתקל במחבלים ובקרב נפצעו חיילים. דודו הגיע עם כוח חילוץ וניסה לחלץ פצוע תחת אש. הוא נפגע מירי צלף ונהרג.

אמו מספרת שהוא מאוד אהב את עוגיות השושנים שלה.

עוגיות שושנים

מצרכים לעוגיה:

1 קילו קמח

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

1 כוס שמן

1.5 כוס מים פושרים

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

 מצרכים למילוי :

2 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

200 גר' חמאה רכה

 טופינג:

2-3 שמנת של פעם

שקית סוכר וניל

 אופן ההכנה:

לערבב את כל מצרכי הבצק עד לקבל בצק גמיש, אם הבצק קשה ניתן להוסיף לסירוגין שמן ומים. להניח לתפוח עד להכפלת נפח.

לחלק ל6 חלקים ולפתוח כל חלק לעלה בצורת מלבן ( ברוחב 25 ס"מ) העלה צריך להיות דק

למרוח 2 כפות מהמילוי ולגלגל את העלה.

לחתוך לפרוסות ברוחה 3 ס"מ ולהניח אותן בתבנית על הצד החתוך.

אופים ב170 מעלות

כאשר תחתית העוגיה מתחילה להזהיב , להוציא את התבנית ולהניח על כל עוגיה

כפית מהטופינג, להחזיר לתנור עד שכל עוגייה תזהיב.

הערה: הרבה פעמים החמאה נמסה וכאשר היא מתקררת היא יוצרת מעין קרמל בתחתית העוגייה.

 

מתכון למוס שוקולד שדוד כה אהב

מצרכים:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
להקציף את השמנת המתוקה 
להמיס את השוקולד עם שליש מהחמאה 
כאשר השוקולד נמס לערבב עם שארק החמאה
כאשר התערובת מתקררת לערבב עם השמנת המוקצפת 
להשאיר במקרר למספר שעות.

 

 

 

 

 

 

מלאו את הפרטים הבאים ואנחנו נחזור אליכם