רב סרן ירון פישר ז"ל

בנם הבכור של חיה ומשה. נולד ביום ג' באב תשל"ג (1.8.1973) בחיפה.

עוד בהיותו נער, כתלמיד, קשר את חייו למשפחת חיל האוויר, כשוחר "בית הספר הטכני להנדסאי תעופה" (ב"מכללה הטכנולוגית" של חיל האוויר). שם גם הכיר את אשתו לעתיד, גלית. דרכו המשותפת עם גלית המשיכה בשירות יחדיו בבסיס חיל האוויר תל-נוף.

ירון אהב את שירותו ומילא מגוון תפקידים במערך הטכני של חיל האוויר, ביניהם קצין מוסך "בז" (15f-) בבסיס תל-נוף, קצין מדור מבנה בלהק ציוד וקצין ביחידת האחזקה של חיל האוויר.

מיום גיוסו לצה"ל בלטו יכולותיו, כישוריו, מעלותיו וחתירתו המתמדת למצוינות – בכל משימה ובכל תפקיד שהוביל. בשנת 2007 הוכר כקצין מצטיין בדרגת רב-סרן בחיל האוויר ואף זכה לתעודת הוקרה מטעם מפקד החַיִל.

תפקידו האחרון כאיש קבע בחיל האוויר היה מפקד גף קרב א' ב"בית הספר הטכני", ובכך הוא סגר מעגל שנפתח בצעירותו.

מחלת הסרטן התגלתה בגופו, וירון אושפז בבית החולים רמב"ם בחיפה ב-11 באוגוסט 2007. במשך כשנה וחודשיים נלחם ירון במחלה עד פטירתו ביום ב' בחשוון תשס"ט (31.10.2008). בן שלושים וחמש היה בנפלו.

קציצות עם תפוחי אדמה אפונה וגזר

מצרכים: 

לקציצות:

1/2 קילו בשר טחון

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם/קמח מצה בפסח

תפוח אדמה קטן מגורר

מלח פלפל

לרוטב:

4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

קופסת שימורים אפונה וגזר

בצל בינוני קצוץ

מעט שמן

תבלינים- לפי הטעם

כף מרק עוף

כף גדושה פפריקה

רבע כפית פלפל

חצי כפית מלח

הכנה:

לערבב את הבשר עם התבלינים, תפוח האדמה, הביצה ופירורי הלחם, להכין קציצות ולטגן אותן, עד להזהבה.

בסיר מטגנים בצל אחד כשהוא שחום מוסיפים תפוחי האדמה החתוכים לקוביות משחימים מעט ומוסיפים את הקציצות ומבשלים כ10 דקות יחד.

לאחר 10 דקות מוסיפים את האפונה והגזר, כוס מים ואת התבלינים

לצקת בזהירות מעל הקציצות ותפוחי האדמה כדי שהקציצות לא יתפרקו.

לבשל יחד כחצי שעה על אש בינונית.

להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.

 

מלאו את הפרטים הבאים ואנחנו נחזור אליכם