סמל ראשון דורון הרשקוביץ ז"ל

בן מרים ונפתלי, נולד ביום ד' באב תשל"ט (27.7.1979) בכרמיאל.

דורון אהב ללמוד, אהב את בית-הספר והשתתף בשמחה ובעניין בכל הפעילויות הבית-ספריות, טיולים ומסעות, מסיבות ואירועים. הוא היה בעל חוש צדק חברתי מפותח, ויושר אישי רב. תמיד נטל תחת חסותו תלמידים לא-מקובלים, הגן עליהם, תמך בהם ועזר להם לחזק את מעמדם. בן מסור ואוהב להוריו ואח נאמן ושומר סוד אהב לשחק כדורסל וכדורגל בכל שעות הפנאי והיה אוהד מושבע של קבוצת מכבי חיפה בכדורגל.

בנובמבר 1997 התגייס דורון לצה"ל. הוא התנדב ל'גולני' ועבר בהצלחה את מסלול הלוחמים הארוך. במהלך המסלול שבר את רגלו אך ויתר על שיקום הרגל וחזר ליחידתו. עם סיום המסלול הוצב בפלוגה המסייעת של גדוד 51. דורון אהב מאוד את השירות בצה"ל, את הפלוגה, את חבריו ליחידה ואת מפקדיו.

ביום ה' באלול תשנ"ט (17.8.1999) נפל דורון בקרב בלבנון. הדבר אירע עת נתקל כוח 'גולני' במארב חיזבאללה סמוך לקלעת דובי באיזור הביטחון בדרום לבנון. דורון הצטרף למרדף אחר המחבלים ובמהלכו נפגע מאש המחבלים ונהרג במקום. בן עשרים היה בנופלו.

אביו מספר כי הוא מאוד אהב לאכול את האוכל של אמא שלו ובמיוחד את הכיסונים עם תפוחי האדמה, והיה עושה תחרות עם אחיו מי אוכל יותר.

כיסוני תפוח אדמה עם עיטור בצל וגזר

לבצק

כוס מים רותחים (אפשר מבישול תפוחי האדמה)

1/4 כוס שמן

5 גרם מלח (כפית)

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

2 ביצים M

חצי כוס פירה תפוחי אדמה

 לבצל המקורמל

3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

שמן קנולה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל (שחור או לבן)

 למלית

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי מהבצל המקורמל שהכנו

מלח

פלפל

 להגשה

חצי מכמות הבצל המקורמל עם גזר אחד מגורר מטוגן יחד

½ כפית מלח

 אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה

מטגנים על אש קטנה את הבצלים כחצי שעה עם מעט מלח, מערבבים מידי פעם ושמים לב לא לשרוף

מוסיפים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב כעשר דקות עד לקבלת בצק גמיש ומבריק ( ניתן להכין גם במיקסר)

 מכינים את הבצל המקורמל:

לתוך מחבת רחבה יוצקים את השמן, מכניסים את הבצל ובוזקים מעל מלח. מטגנים על אש נמוכה במשך חצי שעה ומערבבים מדי פעם (לא לכסות!).

 מכינים את המלית:

מועכים את תפוחי האדמה ומצננים היטב. מוסיפים את הבצל המטוגן ותבלינים.

למחבת עם הבצל המטוגן שנשאר מוסיפים גזר מגורר ומטגנים כחמש שבע דקות יחד.

מכינים את הקרעפלך: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים (כדאי להוסיף מעט מלח ושמן).

מקמחים בשכבה דקה מאד את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ לפחות, כמה שיותר דק יותר טוב.

קורצים עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ מהבצק המרודד.

מניחים חצי כפית קטנה מהמלית בחצי העיגול ומותירים שוליים של ס"מ 1 לפחות. מרטיבים באצבע את השוליים (ממש מעט) וסוגרים לצורת סהר.

מניחים על גבי תבנית קטנה מקומחת קלות.

מבשלים את הקרעפלך במים שרתחו עד שהם צפים, ומנקודה זו עוד 2 דקות.

 להגשה:

מניחים את הקרעפלך המבושלים על גבי צלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל הקרעפלך את הבצל המקורמל והגזר ומגישים.

 
 
מלאו את הפרטים הבאים ואנחנו נחזור אליכם